Nederlands

Château

DE LA GUILLONNIERE

Château de la Guillonnière


Een beetje uit de tijd, niet ver van ‘Futuroscoop’ met zijn technieken van de 21e eeuw bevindt zich het kasteel De la Guillonnière.


Het domein, omzoomd door een oude romeinse weg, wordt reeds vermeld in 1534 als een leengoed van de baronie van Mortemer.

Het bos van de la Guillonnyère omvatte meer dan 270 ha in 1562…

De geschiedenis vertelt dat in dit bos de mooie Isabelle de Poitiers kwam jagen, dikwijls voorgesteld als "Diane" of Diana godin van de jacht.

Wanneer we de D2 tussen Fleuré en Vernon verlaten en de oprijlaan richting La Guillonnière betreden, keren we ook een beetje terug in de tijd tot 1850, de gouden jaren van het domein.

Begin van de 19e eeuw werden aan het jachtpaviljoen van de 16e en 17e eeuw twee vleugels bijgebouwd. Later, op het einde van de  eeuw werden er nog twee symetrische torengebouwen aan toegevoegd, gedecoreerd in de stijl van Napoleon III.

Iets daarvoor, rond 1838, verbleef desuccesvolle schrijfster George Sand er samen met Fréderic Chopin, tijdens hun terugkeer van hun reis naar Mallorca.

De la Guillonnière is geen indrukwekkend kasteel, maar een charmant verblijf met een prachtige omgeving.

Het bos en de velden, vol met wilde bloemen, het kasteel en de bijgebouwen vormen een perfect geheel.

Met zwembad vanaf mei 2019.


Wil je tot rust komen en genieten van de schoonheid van het kasteel en zijn omgeving, dan ben je hier op de juiste plaats.


Chateau de la Guillonnière - 86410 Dienné, La Guillonnière - Mail: info@chateau-delaguillonniere.com - tel. 00 33 5 16 69 00 29

Tel. Isabelle :00 32 473 93 00 56

E-mail Isabelle : pi.casa@telenet.be